Clubkampioenschappen 2021

Op zaterdag 12 maart was het dan eindelijk weer zover: we konden weer schieten om het clubkampioenschap. Normaal staat dit gepland op de derde zaterdag van januari (de naamdag van Sint Sebastiaan) maar vanwege de coronamaatregelen destijds hebben we besloten het dit jaar iets later te organiseren. De editie van 2020 moeten we helaas als verloren beschouwen. Vanwege coronabesmettingen konden vandaag ook niet alle schutters deelnemen die zich hadden aangemeld. Hopelijk kan volgend jaar weer iedereen van de partij zijn.

De dag werd ingeluid met koffie/thee en een lekker warm worstenbroodje, vijf proefpijlen en vervolgens een open ronde van 30 pijlen op 18 meter. Voor de lunch halverwege de open ronde waren er belegde broodjes, krentenbollen en tomatensoep geregeld door Samantha ’t Lam.

Aspiranten

De aspiranten schieten enkel de open ronde op een blazoen van 60 cm. Dit jaar won Wessel Lelieveld met 223 punten, op de hielen gevolgd door Jonte Klaassen met 221 punten.

positie naam open ronde
1 Wessel Lelieveld 223
2 Jonte Klaassen 221
3 Siem Groenen 152

Jeugd

De jeugdschutters schoten na de open ronde nog een halve finale en een finale. In elke finaleronde worden 5 pijlen geschoten, waarna de beste helft doorgaat naar de volgende ronde. De finale werd door Thijs van den Boom gewonnen.

Compound

In de compoundklasse waren helaas meerdere afmeldingen vanwege coronabesmettingen. Er bleef zodoende maar 1 schutter over voor de winst in de compoundklasse: Dennis van der Linden. Hopelijk kan er volgend jaar weer gestreden worden om de winst voor de compoundtrofee.

1 Dennis van der Linden 277

Barebow

De barebowcategorie is al enkele jaren groeiende met dit jaar 8 deelnemers. Ad van Vught was dit jaar veruit de sterkste schutter en behaalde de eerste plaats.

Recurve

De winnaar in de recurveklasse mag zich clubkampioen noemen van Sint Sebastiaan. Dit jaar schoten 10 deelnemers mee met de recurveboog. Na de open ronde gingen de 8 hoogste deelnemers door naar de 1/4 finale. In de finale kwamen Stijn Koijen en Merel Dekkers tegen elkaar uit. Met uiteindelijk maar 1 punt verschil werd deze finale gewonnen door Stijn die daarmee de titel van clubkampioen prolongeert.

Gouden Kei

De Gouden Kei is een wisseltrofee die wordt uitgereikt aan een schutter die zich ingezet heeft voor de vereniging. De houder van de trofee mag het volgende jaar een nieuwe vrijwilliger nomineren. De Gouden Kei van 2019, Noor Beun, heeft dit jaar Frenk van Berkel benoemd voor al het werk dat Frenk in en om de vereniging verricht. Top Frenk!

40 Jaar lid van de NHB: Ad van Vught

Tijdens de finaleronden kwam de bondsvoorzitter, Arnoud Strijbis, ons vereren met een bezoek. En niet zonder reden bleek. Na de finales riep hij onze Ad van Vught naar voren om hem te feliciteren met zijn 40-jarig bondslidmaatschap. Ad kreeg de bondsspeld opgespeld en de bijbehorende oorkonde en bloemen overhandigd. Ad ook namens ons van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en we hopen dat je nog lang in ons midden mag genieten van de sport.

Met dank aan Pascalle Aertse en John de Rooij voor de voor hen eerste organisatie van dit evenement, Samantha ’t Lam voor de lunch en Peter de Beer voor zijn werk achter de bar.