Sponsorverschieting 2019

Op 9 oktober vond de 2de editie van onze sponsorverschieting plaats. Op deze avond willen we onze sponsors bedanken, maar zeker ook laten beleven hoe leuk het handboogschieten is.

Sponsors vormen teams, eventueel aangevuld met leden van onze vereniging. Er wordt een open ronde geschoten. De twee beste teams vaardigen hun beste schutter af om in sets te bepalen wie zich de nieuwe sponsorkampioen mag noemen. Enige regels: de afgevaardigde schutter mag (nog) geen lid zijn van St. Sebastiaan en iedereen schiet met de demo barebow en met pijlen van onze club.

Leo, Merel en Stijn maakten van onze sponsors schutters door hen voortvarend “onder de boog” te zetten. Al snel werd duidelijk dat bij alle sponsoren onmiskenbaar talent aanwezig was. Het zou een spannende avond worden.

Bij LDE, sponsor kampioen van 2018-2019, de druk om deze titel te verdedigen. Bij de uitdagers, Van Mook en Energie Perspectief, de vastberadenheid om als nieuwkomers van zich te laten horen.

En dat deden ze; LDE moet onder de indruk zijn geweest van de doelgerichtheid van sommige schutters en eindigde op een derde plaats.

Na de open ronde was er een gedeelde eerste plaats in het team van Van Mook. Harm kennen we natuurlijk als ervaren schutter, maar Koen zorgde voor de verrassing door ook 115 punten te schieten (15×3 pijlen, chapeau voor hem en degenen die hem onder de boog hebben gezet).

Koen zou het op gaan nemen tegen Ramon (106 punten) van Energie Perspectief. Deze sponsor heeft (nog) geen schutters bij ons. Gelukkig was men het er snel over eens dat het team het beste versterkt kon worden met Merel. Geen slechte keuze: samen schoten ze in de open ronde het hoogste gemiddelde.

Een finale in sets is wreed. De druk neemt toe en je staat voor je team, maar in je eentje, aan de schietlijn. Dit had ik me, tijdens de organisatie, onvoldoende gerealiseerd. Enorm respect voor Koen en Ramon, die zich hier niet veel van aan trokken. Na 5 sets was het pleit beslecht en een nieuwe sponsorkampioen bekend.

We feliciteren Energie Perspectief; Sponsorkampioen 2019-2020.

John de Rooij

Voorzitter Sint Sebastiaan

Uitslag
< terug naar nieuwsberichten