NK Indoor Den Bosch 2018

In het weekend van 27/28 januari werd in Den Bosch in de Maaspoort het NK Indoor geschoten. Hierbij schieten alle disciplines en alle leeftijden op 18 meter. Op zaterdag werden de kwalificatierondes verschoten en op zondag de finales. Namens handboogsportvereniging Sint Sebastiaan uit Goirle namen vier schutters deel aan dit kampioenschap: Annemarie der Kinderen, Zeno Diepstraten, Mark van Broekhoven en Emma van Broekhoven.

Annemarie der Kinderen (dames recurve) schoot in de voorronde 277/273 en plaatste zich hiermee als vierde voor de 1/4 finale op zondag. Helaas verloor ze hier van Kyra Donners van HBS Lindenheuvel uit Geleen met 7/1 in setpunten en eindigde ze op de zevende plaats.

Zeno Diepstraten (heren recurve cadetten) schoot een score van 222/231 en eindigde op de dertigste plaats.

Mark van Broekhoven (compound cadetten) schoot in de voorronde 277/278 en plaatste zich als derde voor de 1/4 finale op zondag.

Emma van broekhoven (compound cadetten) schoot in de voorronde 276/272 en mocht als zesde geplaatst ook terugkomen op zondag voor de 1/4 finale.

Mark en Emma, broer en zus, moesten op zondag in de 1/4 finale tegen elkaar en maakten het erg spannend. Ze schoten allebei 138 punten en moesten door middel van een shoot-off bepalen wie de wedstrijd won. Hierbij schieten beide schutters nog één pijl. De schutter waarvan de pijl het dichts bij het midden van de roos zit wint dan de wedstrijd. Mark schoot een 9 en Emma schoot een 10 waardoor Emma door mocht naar de 1/2 finale. Mark eindigde hierdoor op de vijfde plaats.

Emma moest het in de 1/2 finale opnemen tegen Casper Warnars van Handboogschutterij Almere. Beiden schoten 140 punten dus wederom een shoot-off. Hierbij schoten Emma en Casper beiden een 9 maar omdat de pijl van Emma dichter bij het midden zat won ze ook deze wedstrijd dus op naar de finale!

Tegenstander in de finale was Rik Snelder van ABC Taxus uit Arnhem. Beide schutters schoten 138 punten dus alweer een shoot-off. Na twee gewonnen shoot-offs verloor Emma helaas deze laatste shoot-off waardoor ze eindigde op de tweede plaats. Beiden schutters schoten een 9 maar die van Rik zat dichter bij het midden. Emma van Broekhoven gefeliciteerd met deze knappe prestatie en de zilveren medaille in de klasse compound cadetten!